keskiviikko 29. elokuuta 2012

Olohuoneen valaisimet

Me päätimme nyt syksyn ollessa ovella uusia hieman valaistusta täällä kotona. Ennen meillä roikkui olohuoneessa vain yksi kattovalaisin ja toinen paikka oli tyhjänä. Tosin ei meillä kyllä ruokapöytääkään ollut. No nyt on sitten pöytä ja sen myötä piti hankkia tyyliin sopiva ja tarpeeksi näyttävä mutta kuitenkaan ei liian isoa valaisinta. Kuulostiko kriteerit helpoilta? Mielestäni ne eivät olleet mitenkään ihmeelliset, ja vaihtoehtojakin löysin useampia. Suurimmaksi haasteeksi osoittautui löytää valaisin joka miellyttää myös herrasväkeä. Ei kuulema mikään helistin tullut kysymykseenkään. Selailin sitten töissä valaisinkuvastoja ja tutkiskelin mitä meillä oli varastossa tällä hetkellä. Olen siis sähköliikkeessä töissä, joten valikoimaa oli ehkä liiaksikin. Muutamia vaihtoehtoja esittelin sitten miehekkeelle ja näihin me päädyttiin yhdessä.



Ruokapöydän yläpuolella roikkuu tämä moderni kristallikruunu. Valaistus on kivasti epäsuora eikä häikäise vaikka nuo halogeenit ovatkin melko kirkkaat. Lasiset riipukset jakavat kirkkaan valon kauniisti eri suuntiin jolloin lopputulos on pehmeä mutta silti riittävä yleisvalaistus ruokapöydän ylle.



Sohvanurkan yllä on plafondimallinen mutta kovin samantyylinen kristalli/peili valaisin. Tästä lähtee myös kaunis epäsuora valo joka ei häiritse edes televisiota katsoessa. Koukeroiset metalliosat ja peilipinta tekevät valaisimesta mieleenkiintoisen näköisen eikä lukeudu mielestäni ihan perusplafondeihin. Olen siis todella tyytyväinen näihin kahteen valaisimeen ja niiden yhteensopivuuden kanssa. Samalla ihanan hempeää mutta kuitenkin myös modernia samalla. 



Mitä mieltä olette valaisimista?

------------------------------------------------------------------------

Är så nöjd med våra armaturer i vardagsrummet. Båda passar perfekt ihop med varandra och ljuset är vackert och mjukt trots starka halogenknoppar i båda. Speciellt förtjust är jag i spegelytan på plafonden ovanför soffan, samt det vackra skenet som uppstår runt den moderna kristallkronan ovanför matbordet. Fullträff så att säga för dessa två! Vad tycker ni?

1 kommentti:

  1. Aivan upea moderni kattokruunu, mistä olet lampun löytänyt..?

    VastaaPoista