torstai 23. elokuuta 2012

Helsingin tuliaisia

Käväisimme loman kunniaksi Helsingissä ostoksilla alkuviikosta. Mukaan tarttui muutama oikein mieluisa vaatekappale. Stockmannilta löysin uudelta Noom osastolta kaksi kauluspaitaa. Toinen siniraidallinen ja toinen ruudullinen. Näin syksyn tullen ja opiskelujen taas jatkuessa on kiva hieman uudistaa vaatekaappia niin sisällöltään kuin myös järjestykseltään. Olen viime viikkoina käynyt koko kaapin läpi ja siivonnut pois kaiken mitä en ole vähään aikaan käyttänyt, tai tule käyttämään. Siitä siivouksesta kuitenkin tuonnenpana lisää, nyt niitä ostoksia.

 

Noomiilla näytti olevan paljon kauniita perustyylikkäitä vaatteita, ja vielä huokeaan hintaankin. Paitapuserot maksoivat vaivaiset 29,95 ja 39,95 euroa. Ostin viime viikolla Turussa piipahtaessani myös neuleita samalta merkiltä ja nekin olivat huokean hintaisia. V-aukkoisesta neuleesta sain maksaa 29,95 ja neuleslipovereista 19,95 kappale. Eikä se pelkkä hinta näista kivoja tee, vaan mitä nämä oikeasti sisältävät. Lapusta kun tutkin paitoja ihastellessani niin huomasin ilokseni että melkein kaikissa luki 100% puuvillaa, ja neuleetkin sisälsivät villaa ja angoraa. Ei siis sitä ainaista polyesteriä ja viskoosia mitä kaikki edulliset neuleet yleensä ovat. Joten odotukseni ovat korkealla näiden vaatekkappaileiden suhteen.


Suurin hankinta mitä olin suunnitellut tekeväni nyt syksyllä oli uuden syystakin hankinta. Netistä selailin jo ahkerasti ja löysinkin jo sen minkä halusin - nimittäin ohuen ja istuvan MUSTAN tikkitakin. Toiveikkaana tietty suuntasin Helsinkiin ja olin jo päättänyt että kun haluamani takki osuu silmään olen valmis maksamaan siitä sen mitä lapussa sitten lukisikin. Oikeasti oikeasti olin löytänyt haluamani mallin Burberryn sivuilta. Ja sen olisin myös todellakin ollut valmis ostamaan. Mutta eihän sellaista löytynyt koko Helsingistä. No okei, ei me nyt ihan kaikkia kauppoja kierretty, mutta ne mistä olisi voinut kuvitella löytävänsä kyllä kierrettiin. Kampin Modassa tärppäsi jo melkein, mutta ei sitten kuitenkaan. Heillä oli kaupungin ainut musta tikkitakki - ja vielä Burberryn, mutta liian iso ja väärää mallia. Sovittelin myös Henri Lloydin syysuutuuksia, ja yksi olikin melkein hyvä. Täytettä vain oli liikaa, ja logoja. Melkein annoin jo toivon lopahtaa ja ajattelin että jatkan nettishoppailua jos vaikka saisin haluamani tilattua. Kunnes silmiini osui alerekissä yksinäinen Henri Lloydin beige ohut tikkitakki. Ja arvatkaa vaan oliko se minun kokoani! Takki sitten pääsi siltä seisomalta mukaani.
Vaikka olin alunperin suunnitellut ostavani mustan takin, olin myös lisännyt listalle beigen. Se vaan piti ostaa keväällä. Nyt sain sitten ainakin toisen tikkitakeista. Tarvitsee varmasti jatkaa metsästämistä, jos se täydellinen musta vielä kävelisin vastaan joku kaunis päivä! Siihen asti saan pärjät tällä beigellä.


 Toinen ostoslistalla oleva tuote oli mustat nilkkurit syksyksi. Tiesin millaiset haluan, mutta nekin meinasi ensin olla kiven alla. Löytyi kyllä tätä kuuluisaa jodhpur kenkää eri värisiä ja mallisia. Oli kiilakorkoa, ihme tikkauksia ja koristeluja, löytyi mokkapintaista ja löytyi vetoketjullisia. Ei vaan meinanut löytyä niitä aivan perusmallisia mustia ilman mitään ylimääräistä. Biancossa tein kuitenkin löydön, ja kotiutin mustat jodhpurit mitä tavallisimmassa ulkomuodossa. Mutta olen todella tyytyväinen niihin. Näillä kelpaa nyt tepastella syksyyn. Pääsivätkin heti seuraavana päivänä jo koeajolle.



Ale löytöja tein myös näiden pakollisten hankintojen lisäksi muutaman oikein kivan. Calvin Kleinin liikkeessä oli vielä mukavasti 50% alennuksessa kesämalliston vaatteita ja asusteita. Bongasinkin hillityn vaalean beigen vyön ck painautuksella. Joten se pääsi kotimatkalle samoin kuin yhdellä rekillä roikkuva niin ikään yksinäinen Henri Lloydin valkoinen pellavahame. Täydellinen hellepäivinä konjakin ruskeiden asusteiden kanssa. Pakkohan se oli kotiuttaa odottamaan ensi kesää ja tulevaa Dubain matkaa ajatellen.


 Kaiken kaikkiaan olin todella tyytyväinen saldooni, vaikka en sitä mustaa tikkitakkia vielä saanutkaan.


-----------------------------------------------------------------------

Första dagen på min semester åkte vi in till Helsingfors för att handla lite höstkläder. Jag sprang på några riktiga fynd. Hade först tänkt mig en svart utejacka, men eftersom det inte fanns en enda i hela stan (åtminstone kändes det så) så fick jag ta och köpa mig en beige istället. Lika bra så, för hade planerat in den beiga på inköpslistan till våren. 
Fick med mig hem även en linnekjol av Henri Lloyd, samt ett Calvin Klein bälte som var på 50% rea. Handlade också ett par nya skor till hösten och förälskade mig i det nya märket Noom hos Stockmanns. En väldigt givande shoppingtur så att säga.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti