perjantai 31. elokuuta 2012

DIY - erilaiset muistiinpanot kuin muilla

Kohta se alkaa taas, tarkemmin sanottuna maanantaina. Niin siis mikä - koulu tottakai. Maanantaina starttaa toinen yliopistovuoteni Åbo Akademissa. Toisaalta mukavaa että pääsee taas kouluhommien pariin, mutta toisaalta en jaksaisi yhtään mitään tenttejä ja palautustehtäviä, saati sitten mitään esitelmiä tai muita vastaavia presentaatioita. Jotta tästä kaikesta ei tulisi niin tylsää, minulla on tapana hankkia joka vuosi muutamia hienoja ja kivoja muistiinpanomateriaaleja. Luennoilla on kiva kirjoitella käsin muistiinpanoja vaikka tietokoneetkin on tänäpäivänä jo keksitty. Olen ehkä vanhanaikainen, tai sitten vaan perinteinen mutta luen mielummin itse kirjoittamiani muistiinpanoja tentteihin kuin pelkkiä printattuja powerpoint slideja tai mustavalkoista tekstiä. Väreillä ja kuvilla saa niin paljon ammennettua muistiin myös visuaalisesti eikä pelkästään pänttäämällä faktat suoraan tekstistä. Tämän takia myös kauniit vihot ovat tärkeä osa tätä kokonaisuutta.

Yleensä kaupoista löytyy kivoja ja kauniita vihkoja joita jaksaa katsella koko vuoden. Tänä vuonna kävi toisin. Vai löysitkö sinä mieluisia? Kiertelin Akateemisen, Suomalaisen, Tiimarin ja muutaman sekatavaratalon, eikä missään ollut pelkistettyjä, yksinkertaisia vihkoja tarjolla. Joko oli rumat kannet tai sitten paperin laatu oli surkea. Päätin sitten tehdä kompromissin ja ostin Tiimarista (hyödyntäen -15% opiskelijaalennuksen) A4 kokoisia kunnon vihkoja missä raidalliset sivut paksusta kunnollisesta paperista. Kannet niissä oli mitä tylsimmät. Valkoisia ja mustia joissa oli viivoja ja luki student A4 tai jotain sinne suuntaan.

Tämä tyttö otti sitten sakset käteen ja rupesi tuhomaan vanhoja naistenlehtiä mitä kotoota löysin. Siinä meni useampi Cosmopolitan ja muutamia sisustuslehtiäkin. Stockan Premier lehdestä löytyi myös kivasti leikeltäviä juttuja. Lopputulos työvaiheineen näyttää jotakuinkin tältä. Vielä olisi tarkoitus päällystää kannet kontaktimuovilla jotta kuvat pysyvät siisteinä ja paikoillaan.













Mielestäni näistä tuli todella herkulliset. Ja mikä parasta, jos luennolla esitettävä asia tuntuu tylsältä voi aina ihastella kaikkea kaunista mitä vihkojen kansissa esiintyy.

--------------------------------------------------------------------
* Annorlunda anteckningsmaterial än alla andra har.
Jag sprang runt i alla världens bokhandlar och Tiimarin för att hitta de rätta häftena till skolstarten, men utan resultat. Till slut köpte jag fyra riktigt tråkiga A4ans häften som jag sedan klippte och klistrade vackra och inspirerande bilder på från tidningar. Nu smakar skolgången och tråkiga föreläsningar miljoner gånger bättre, eller vad tycker ni?

1 kommentti: