tiistai 18. syyskuuta 2012

Syysistutuksia parvekkeella


Kesäkukat sanoivat jo aikapäiviä sitten sopimuksensa irti ja ruukut ammottivat varmasti kuukaudenpäivät tyhjyyttään. Heti kun kauppoihin alkoi ilmestyä kanervia kävin hakemassa omani. Tänä vuonna valitsin valkoisia, ovat jotenkin enemmän mieleeni kuin ne perinteiset liilahtavat.



Keväällä ostamani muratit ovat ainoat jotka ovat selvinneet hengissä huonossa hoidossani. Ja ihmeen hyvin ovat pysyneetkin kun kasvaneet ihan hirveästi.  
Tietääkö kukaan mahtaakohan ne selviytyä talvesta?


Pöydällä olevan muratin kaveriksi istutin yhden kanervan. Tuli jotenkin viimeistellympi kun korissa aikaisemmin oli pelkkä muratti kesäkukkien kuoleman jälkeen.


Harmaa lampaantalja lämmittää mukavasti samalla kuin parvekkeella siemailee kuppia lämmintä kaakaota tai kahvia. Istuintyynyt ostin keväällä Hemtexistä.


Harmaat suuret betoniset ruukut ostin viime syksynä Jyskistä muistaakseni. Ovat pysyneet todella hyvinä vaikka kosteus välillä nouseekin ruukun pintaan ulkopuolelle. Pieni sinkkinen kastelukannu on Sinooperista.



Ja tottakai lyhtyjä tarvitaan. Tulee heti paljon tunnelmallisempaa kun kynttilän sytyttää tuohon viereen illan hämärtyessä.



Eftersom jag är usel på att sköta mina blommor så dog alla sommarblommorna för över en månad sen. Krukorna har alltså stått alldeles för länge tomma. Genast då butikerna började ha av höstblommorna gick jag ock skaffade mig ett gäng. Det blir så mycket hemtrevligare med planteringar på balkongen. 
Den randiga sittkudden är från Hemtex, stora betongkrukorna från Jysk och den lilla zink vattenkannan från Sinooperi. 
Lyktorna har jag samlat på mig så småningom och nu börjar jag ha lite för många som jag inte mera gillar. Borde kanske göra mig av med dom? 
Någon som är intresserad av vita utelyktor?

1 kommentti:

  1. Muratti saattaa selvitä leutoina talvina lasitetulla parvekkeellakin. Varmimmin sen saa kuitenkin säilymään seuraavaan kesään nostamalla talveksi sisään muiden huonekasvien tavoin. Kaikkea kivaa ja hyödyllistä myös www.parveke.fi.

    VastaaPoista