torstai 5. syyskuuta 2013

Parveke syyskuussa

Syyskuu, miten se jo onkin täällä, toisaalta, miksei se jo ole pidemmällä?
Vaihtelunhaluisena ihmisenä viihdyn hyvin täällä Suomessa missä on vaihtuvat vuodenajat ja sen mukana vaihtelevat kelit. En osaa nimetä mitään yksittäistä lempi vuodenaikaa sillä jokaisessa on jokin mukava ja jokin vähemmän mukava piirre. Kesällä on kiva nauttia lämmöstä ja valoisuudesta, syksyn tullen onkin taas kiva käpertyä kotiin peiton alle ja poltella kynttilöitä samalla kun siemailee kupillista kuumaa juomaa.

Toinen asia mikä syksyssä on kivaa on se pesänrakennusvietti mikä ainakin minulla syttyy. Kotia on kiva hieman ehostaa ja luoda syksyisemmäksi. Lisätä koristetyynyjä sohvalle, ehkä askarrella kaunis kranssi ulko-oveen ja tietysti istuttaa syyskukat parvekkeelle.

Elokuussa jo maltamattomana odotin eikö jo kanervat tulisi kauppoihin, meillä nimittäin oli kaikki ruukut tyhjinä jo heinäkuussa kun onnistuin harmikseni tapattamaan kaikki kesäkukkaset. Vihdoin niitä kuitenkin alkoi ilmestyä kauppoihin ja ensimmäiset hainkin kalliilla hinnalla Plantagenista, enhän malttanut odottaa että niitä olisi Tarjoustalosta tai Hong Kongista saanut könttähinnalla useamman.


Pajukorit spraymaalasin jo keväällä mustiksi kun paju-kausi osaltani lipui ohi. Nyt mustina ne on mielestäni ihan kivat taas.  Tunnelmaa luomaan toin myös nuo pallovalot tuohon tuuletustangon varteen riippumaan. Mielestäni näyttävät kivoilta siinä, enkä ole niitä sisällä pitkään aikaan missään esillä pitänyt.
Muratti on viihtynyt tuossa parvekkeella yllättävän hyvin, joten sitä olen tänäkin vuonna laittanut. Talvea ne eivät kuitenkaan selviä, varsinkaan jos tulee samanlaiset paukkupakkaset kuin viime vuonna.
Noita fleece-filttejä on tässä huushollissa vaikka muille jakaa, joten kääräisin ne rullale tuohon hyllyyn. Siitä on sitten helppo napata mukaan jos tarvitsee.





Pöydälle istutin Irlantilaisia kellokanervia, olivat kivan näköisiä, eikö? Tarvitsevat vaan hirveästi vettä.





Lyhdytkin on kaivettu esille.



Mukavaa ja syksyistä torstaita kaikille!

1 kommentti:

  1. Ihana koti teillä ja ihana on myös tämä blogi! :) hurahti tovi jos toinenkin tätä lueskellessa:)

    VastaaPoista