tiistai 2. lokakuuta 2012

Astiakaapilla

Keittiönkaapit kaipasivat perusteellista siivousta ja läpikäymistä, samalla vaivalla tein myös jonkin sortin astia inventaarion tulevia tarpeita varten. Listasin siis mitä meillä on ja kuinka monta ja laskeskelin mitä astioita seuraavaksi on hankintalistalla. Astioitahan ei koskaan voi olla liikaa, eihän?


Astioissa olen suosinut Suomalaista designia. Perusastiastomme koostuu Arabian valkoisista KoKo astioista. Mausteena joukossa jonkin verran lahjaksi saatuja ruskeita lautasia ja kulhoja. Niistä saa tehtyä kivoja comboja kattauksiin. Viinilasit ovat toistaiseksi merkittömiä mustajalkaisia laseja, samoin shamppanjalasit. Näiden tilalle haaveilen Iittalan Essence sarjan lasesita. Siitä sarjasta löytyy nimittäin jo coktaillasit tai shamppanjalasit, miten sen sitten haluaa nimetä.
Juomalaseina käytössä Iittalan Ote laseja joita ei harmikseni enää valmistetä, eikä ole pitkään aikaan valmistettu. Ne olivatkin ennen parempina laseina, mutta siirsin ne äskettäin arkikäyttöön tarkoituksena hankkia Aino Aalto laseja paremmiksi laseiksi.


Kahvikuppeina toimii Kokon kupit ja vadit, mukeina meillä on mustavalkoista Taikaa. Samasta sarjasta löytyy myös lautasia. KoKo on astiasarjana kiva juuri sen yhdisteltävyyden ja muunneltavuuden takia. Olenkin hankkinut muutamia väripilkkuja kulhojen muodossa tuomaan piristystä kattauksiin. Sarjaan voi helposti myös yhdistellä Teeman astioita. Näin olenkin tehnyt muutamien tarjoiluastioiden ja syvien lautasien muodossa.

Perustana toimii siis valkoinen Koko joka on höystetty ripauksella mustavalkoista Taikaa ja muutamia muita mustia astioita. Väriläiskinä satunnaisia värikkäitä Koko ja Teema kulhoja. Lasiosastolla kallistumme Iittalaan ja joissain kodin myös Ikeaan. Sieltä saa monesti kivoja laseja edullisesti!

Hankintalistalla (lähinnä itselleni muisiin) on:
- Iittala Essence puna- ja valkoviinilasit
- mustavalkoisia Taika lautasia
- Kirkkaita Aino Aalto juomalaseja
- lisää lautasia ja kulhoja KoKosta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti